2010-01-15 23:10:49• hírek • Balog Anita

Frontális ütközés - frissítve

Két személy súlyosan sérült abban a balesetben, amely péntek este 22 óra után történt a Stefan Cel Mare és a  Iuliu Maniu utcák kereszteződésében.

Súlyos baleset történt a sokak által csak Kölcsey kereszteződésként emlegetett közlekedési csomópontban. Pénteken 22 óra után kevéssel egy Mercedes típusú speciálisan kialakított kisbusz egy Honda Civic személygépkocsival ütközött a jelzőlámpa által irányított kereszteződésben.

A szemtanúk elmondása szerint a portugál rendszámot viselő Honda Civic személygépkocsi az új városközpont irányából érkezett a kereszteződésbe, a jelzőlámpa zöld jelzésekor. A Mercedes típusú kisbusz, mely információink szerint a Szatmár Megyei Börtön tulajdonában van, megkülönböztető fényjelzést használva hajtott be a kereszteződésbe a Láncos Templom irányából, ahol amúgy számára piros jelzést mutatott a szemafor. Az ütközés következtében a személygépkocsi a sarkon található gyógyszertár előtti jelzőlámpát kitörve a járdára hajtott, az ütközés következtében pedig csúnyán összetört. Az autóban utazó két fiatalt súlyos állapotban a Szatmár Megyei Kórházba szállították.

Az üggyel kapcsolatban a Szatmár Megyei Rendőrség sajtószóvivője, Ana Malaescu szombat reggel tájékoztatta a Szatmár.ro-t. Mint kiderült: a börtön autóját a 32 éves Vasile L., míg a Hondát a 26 éves Zamfir C. vezette. A balesetet a rend őrei egyszerű közúti balesetként regisztrálták, amely anyagi károkkal járt. Az ügy érdekessége, hogy az ütközés miatt mindkét autóvezető elveszítheti jogosítjányát, amellett, hogy mindketten 180 lejes pénzbüntetést és büntetőpontokat kaptak. Ana Malaescu magyarázata szerint a személygépkocsi vezetőjének azért veszik el a jogosítványát, mert nem adott elsőbbséget a megkülönböztető jelzést használó kisbusznak. A börtön autóját vezető személy abban hibázott, hogy nem volt körültekintő amikor behajtott a kereszteződésbe - ez ugyanis akkor is kötelező, ha a megkülönböztető fény és hangjelzést használja.


A Honda Civic meglehetősen összetört
A Honda Civic meglehetősen összetört


A Börtön speciális autójának az eleje sérült meg
A Börtön speciális autójának az eleje sérült meg


Az ütközés következtében a járdára hajtott a gépkocsi
Az ütközés következtében a járdára hajtott a gépkocsi


A sérülteket a kórházba, az autókat a Transurban telephelyére szállították
A sérülteket a kórházba, az autókat a Transurban telephelyére szállították


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: